Monday, December 14, 2009

Best Of 2009 & 00's Bloggers Poll (# 7)

Best Of 2009 (#07)
Yo La Tengo - 'Popular Songs' (Matador)
Η ποιότητα των τελευταίων albums τους έχει αρχίσει να μας προβληματίζει...Τι παίρνουν; Μάλλον, τίποτα! Απλά με όπλο την (εκ βαθέων) γνώση της αμερικάνικης μουσικής και βοηθό την οικογενειακή ατμόσφαιρα μέσα στο group, παράγουν έναν ακόμα εξαιρετικό και πολυσύνθετο δίσκο με τον αυτοσαρκαζόμενο τίτλο 'Popular Songs'. Μα από πότε έγιναν popular οι Yo La Tengo; Και πότε το ευρύτερο indie κοινό θα καταδεχθεί να χορέψει με το 'Nothing To Hide'; Κακό του κεφαλιού του...

Best Of 00's (#07)
Primal Scream - 'Exterminator' (2000, Astralwerks)
Το καθιερωμένο -ανά δεκαετία- αριστούργημα των Primal Scream. Στα 90's ήταν το διονυσιακό 'Screamadelica', στα 00's το εξωγήϊνο 'Exterminator': γιατί μόνο από άλλο πλανήτη μπορεί να προκύψει ένας δίσκος που ξεκινάει με το βρώμικο funk του 'Kill All Hippies', συνεχίζει με το noise-punk του 'Accelerator', το Beastie Boy-ικό 'Pills', την (με την πινελιά του Kevin Shields) 00's jazz του 'MBV Arkestra' και καταλήγει στον απόλυτο ύμνο της καταστροφής ('Shoot Speed Kill Light').
Μήπως όμως ήταν δύσκολο να τα καταλάβουμε όλα αυτά από το πρώτο λεπτό, με τους στίχους:
'Hello this is gorgeous, anybody out there read me?
10-4 i read you.
My handle's gorgeous, pretty vacant, eh
Subvert normality
Fuuuuuck you!
Punk is not sexual, it's just aggression
10-4 old buddies
destroy, kill all hippies
Anarchy! Disco sucks
Subvert Normality'


Για όσους θέλουν να βλέπουν τα albums που ψηφίζονται κάθε μέρα, ο εκλεκτός κύριος lkrory21 εργαζόμενος νυχθημερόν, τα συγκεντρώνει εδώ.

No comments: