Monday, October 12, 2009

Mew: 'No More Stories...' [2009, Columbia]

Οι Δανοί Mew είναι από τις μπάντες που έχουν καταφέρει να αφήσουν το δικό τους μουσικό στίγμα στη δεκαπενταετή τους πορεία, κάτι που φαίνεται έντονα και στο τελευταίο πέμπτο κατά σειρά album τους. Με παραγωγό τον Rich Costey (Muse, Interpol, Glasvegas, ΝΙΝ, κλπ) έφτιαξαν ένα πιο upbeat - για τα δεδομένα τους - και με μεγαλύτερη έμφαση στα synths παρά στις κιθάρες δίσκο, χωρίς να ξεφεύγουν ωστόσο από το πλαίσιο 'εκεί που οι Mercury Rev συναντούν τους Μ83' (όσο δόκιμο αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί...). Λυρισμός έντονος χάρις στα φωνητικά του Jonas Bjere και μία τάση να αντιστρέψουν την κλασική τους δομή τραγουδιών του 'ξεκινάω ήρεμα σιγά σιγά και κορυφώνω στο chorus', όπως φαίνεται στο “Cartoons and Macramé Wounds”. Το ξεκίνημα γίνεται με το "New Terrain" το οποίο μπορεί να παιχτεί και ανάποδα και τότε θα ακούσετε το bonus track με τίτλο "Nervous"!
Ξεχωρίζουν επισης το "Silas the Magic Car" στο οποίο ακούγεται και παιδική χορωδία όπως και το "Sometimes Life Isn't Easy".
Γενικά ένας δίσκος που χρειάζεται αρκετές ακροάσεις για να αναδειχτούν οι ενορχηστρικές αρετές του με ολοκληρωμένο τίτλο - ποίημα: No more stories / Are told today / I’m sorry / They washed away / No more stories / The world is grey / I’m tired / Let’s wash away

theo_k
[MySpace]

"Introducing Palace Players"


No comments: