Monday, September 28, 2009

Metric - 'Fantasies'

Δέκα χρόνια στο κουρμπέτι και έχουμε και λέμε: 4 Albums, 3 EPs, 13 Singles, 1 Live DVD και 2 solo δουλειές από την εκπληκτική παύλα εκρηκτική Emily Haines και την παρέα της...Προσθέστε ότι είναι και μία νυν Broken Social Scenester όπως και ο κιθαρίστας James Shaw, χωρίς να λείπουν και οι συνεργασίες της με τους Stars (co-founder), KC Accidental της φοβερής και τρομερής Καναδικής Arts & Crafts Records. Όπως και να το κάνουμε η Emily - κόρη του ποιητή Paul Haines - αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης Καναδικής indie σκηνής. Το βιογραφικό είναι ατελείωτο οπότε για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε εδώ.
Το 'Fantasies' αποτελεί μάλλον την κορυφαία στιγμή των Metric και το εισιτήριό τους για ευρεία αποδοχή και εκτός Αμερικής. To 'Help I'm Alive' και 'Gimme Sympathy', τα δύο πρώτα singles που κυκλοφόρησαν στις αρχές του χρόνου μας έδωσαν το στίγμα του τι να περιμένουμε. Καλοστημένη κιθαριστική ποπ, χορευτική διάθεση που πλαισιώνουν αρμονικά τις ερμηνευτικές ικανότητες της Emily. Το 'Front Row' μας θυμίζει τους αγαπημένους Lush και το 'Stadium Love' είναι στην ουσία αυτό που θέλουν να καταφέρουν οι Metric ύστερα από τα αμέτρητα gigs που έχουν δώσει (ακόμα αναρωτιέμαι γιατί είμασταν με το ζόρι 150 άτομα στο Gagarin πριν από τρία χρόνια...). Και όπως λένε και στο 'Sick Muse' το οποίο προκρίνεται απευθείας στο Top 5 της χρονιάς, "Everybody just wanna fall in love, everybody just wanna play the lead", φαίνεται ότι το καταφέρνουν και με το παραπάνω...
theo_k

2 comments:

sid4 said...

Συμφωνώ ότι είναι ένα πολύ καλό album, που θα βρίσκεται σίγουρα στα καλύτερα της χρονιάς. Αν και υπάρχει τέτοια μεγάλη πληθώρα καλών κυκλοφοριών, που στο τέλος θα έχουμε πρόβλημα.
Καλημέρα!

pluto music mag said...

Σταθερά ανοδικοί στις δουλειές τους οι Καναδοί. Όντως και φέτος από κυκλοφορίες μαζεύεται πολύ πράγμα, συναυλιακά να δούμε τι θα γίνει....Τις καλησπέρες μας!