Monday, November 30, 2009

Atlas Sound - Logos [Kranky/4AD/Rough Trade, 2009]

Logos ή αλλιώς το δεύτερο studio album και side project της πάντα ενδιαφέρουσας και αινιγματικής περσόνας του Bradford Cox, frontman των Deerhunter αλλά και του φίλου του Lockett Pundt.
To έχουμε αναφέρει και παλαιότερα ότι είναι ιδιαίτερη περίπτωση ο κύριος Cox και αυτό γιατί φαίνεται ότι είναι ένας καλλιτέχνης που δηλώνει παρών, έχει κάτι να πει, θέλει να μοιραστεί τις προσωπικές του ανησυχίες, τις πίκρες του, τις στραβές και τις φιλοδοξίες του και εν τέλει να κάνει την ψυχανάλυσή του συνδυάζοντας τους λιτούς αλλά μεστούς στίχους του με την ιδιαίτερη και πάντα ανοικτή προς πειραματισμό μουσική του.
Στο Logos διατηρείται η ambient γραμμή που συναντήσαμε και στην προηγούμενη δουλειά "Let The Blind Lead Those Who Can See But Cannot Feel". Ο δίσκος είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτος όχι επειδή περιλαμβάνει δύο αναμφισβήτητα από τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς, δηλαδή το "Walkabout" (συνεργασία με τον Panda Bear των Animal Collective) και το απλά αψεγάδιαστο "Quick Canal" (με τη Laetitia Sadier των Stereolab) όσο γιατί ο Bradford Cox κατάφερε να χρησιμοποιήσει και εναρμονήσει αυτές τις δύο guest φωνές σαν δύο έξτρα όργανα που απλά γίνονται ένα στο μουσικό του δημιούργημα.
theo_k
[wiki]

'Walkabout' lyrics:
What did you want to see?
What did you want to be when you grew up?
To go away and not look back and think of what the others say
To go ahead and change your life without regard to what is said
And everyone must do the same
you find yourself lost again
forget the things you've left behind
through looking back you may go blind

No comments: