Saturday, November 28, 2009

Xaxakes live
@ Athens Voice Party (25-11-2009), Venue

Τελικά, τόσο το 45λεπτο ξεροστάλιασμα στη είσοδο του Venue (αφού παρά την ανακοίνωση, οι πόρτες μέχρι τις 22.45 ήταν κλειστές), όσο και το θέαμα των πέντε πορτιέρηδων του Venue (που μας θυμίσαν παλαιότερες εποχές) άξιζαν τον κόπο.
Κατά τις 00.20 ο Γιάννης Νάστας και η παρέα του με ένα επαναλαμβανόμενο 'Viva' χαιρέτησαν το αθηναϊκό κοινό και απέδειξαν ότι είναι μία μπάντα γεννημένη για τα live, έστω και αν αυτά διαρκούν 40 λεπτά και γίνονται σε ένα μάλλον αταίριαστο χώρο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι Xaxakes δεν αναπαράγουν απλά τα tracks των δίσκων τους, αλλά τα προσαρμόζουν στο ύφος μίας ζωντανής εμφάνισης, κάτι που φάνηκε κυρίως στο εναρκτήριο 'Μη μαζί, γιατί...' και , κυρίως, στο 'Πονάν Τα Χείλη Μου (Γεια!)' σε μία εκτέλεση εξαιρετική λόγω του hand-clapping και των πολλών 'blah-blah' που αντικαθιστούσαν τους στίχους. Δεν έλειψαν και οι παλαιότερες δουλείες του group, όπως τα 'Casanova', 'Βασιληάς' και ένα full-στο-σαξόφωνο 'Monte Carlo'.
'Είμαστε μία τριχασμένη μπάντα', ομολόγησε ο Νάστας αναφερόμενος προφανώς στην ποικιλία ήχων που χαρακτηρίζει (πάντα) τη μπάντα, δηλαδή indie κιθάρες, σαξόφωνο και χορευτικό mood σε ίσες σχεδόν αναλογίες. Τα σέβη μας.

Νίκος Ζωητός






No comments: