Wednesday, October 7, 2009

Brakes - 'Touchdown' [2009, Fat Cat]

Κάπου το 2005, ο εκλεκτός κύριος Eamon Hamilton αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πλήκτρα των British Sea Power και να αφοσιωθεί στο προσωπικό του όχημα των Brakes. Και μάλλον σοφά έπραξε, αφού το φετινό τους 'Touchdown' είναι η καλύτερη τους -μέχρι σήμερα- δουλειά. Μέσα σε μόλις 36 λεπτά, οι Brakes συμπυκνώνουν την αγάπη τους για το '90's αμερικάνικο indie rock αν και προέρχονται από την παραλία του Brighton.
Σχεδόν ότι αγαπήσαμε στα '90's βρίσκεται εδώ : η καταιγίδα των Pixies (στον εναμισόλεπτο δυναμίτη 'Red Rag' και στο ελάχιστο μεγαλύτερο 'Hey Hey'), οι μελωδίες των Dinosaur Jr. ('Do You Feel The Same'), το low-tempo των Yo La Tengo ('Worry About It Later'), η αφοπλιστική απλότητα των Jesus and Mary Chain (στο κορυφαίο του δίσκου 'Oh! Forever') χωρίς να λείπουν κι οι pure rock'n'roll και country αναφορές ('Ancient Mysteries' και 'Eternal Return').
'Ενας εξαιρετικά συμπαγής δίσκος, που κλείνει με το ατμοσφαιρικό 'Leaving England'. Καθόλου κακή ιδέα μία μετακόμιση στην Αμερική! Τι δουλειά έχουν στο ...Brighton;

Νίκος Ζωητός

No comments: