Tuesday, June 7, 2011


Vaccines
'What Did You Expect From The Vaccines?' (Columbia Records, 2011)


Λοιπόν, τι περιμέναμε από τους Vaccines;

Από το όνομά τους και μόνο, κάναμε συνειρμούς που μας τραβήξανε στo surf-garage των 50's-60's (βλέπε Troggs, Kingsmen, Thrashmen).

Από το πρώτο single τους 'Wreckin' Bar', το μυαλό μας πήγε στην παρέα του Joe Strummer να ερμηνεύει το 'Janie Jones' σε κάποιο υπόγειο του Λονδίνου.

To blog τους, αναφέρει ξεδιάντροπα τις Phil Spector-ικές τους επιρροές, μαζί με τους ξεθωριασμένους ήρωες Beat Happening, ενώ στις συνεντεύξεις τους δηλώνουν το θαυμασμό τους προς την pop τελειότητα των indie απόκληρων Abba. Ωστόσο, αλληθωρίζουν και προς το άλλο άκρο του Ατλαντικού, ως fans των Wild Nothing και των Walkmen.

Προσπαθώντας να πετύχουν το 'perfection in less than 3 minutes', μάλλον το καταφέρνουν με το εξαιρετικό πρώτο τους LP, που ακούγεται μονοκόμματα, δικαιολογεί απόλυτα το hype του NME και αποστομώνει τους αμφισβητίες τους.

Με μία θανατηφόρα τριπλέτα singles που παραπέμπει σε μεγάλα LP's περασμένων δεκαετιών ('Wreckin' Bar', 'Blow It Up' και 'Post Break-Up Sex') μας προσφέρουν αυτό που οι αμετανόητοι περιμένανε από το 'Angles' των Strokes και οι αισιόδοξοι από το δεύτερο LP των Glasvegas.


Νίκος Ζωητός





No comments: