Friday, February 3, 2012


2L8 - 'New Battles Or Without Honor And Humanity'
(PledgeMusic release, 2011)


Δεν θέλαμε να γράψουμε κάτι γι’ αυτόν τον δίσκο ως τώρα κυρίως για να μην κατηγορηθούμε για… παραγοντισμό. Ακόμη, σε όσους παραξενεύτηκαν με την επιλογή μας να τον τοποθετήσουμε μόλις στη θέση 10 με τα καλυτερότερα του 2011, εξηγούμε ότι αφενός τον τοποθετήσαμε με τις πρώτες ακροάσεις στην τιμητική πρώτη δεκάδα, αφετέρου υπάρχει «ρεζερβέ» και η θέση 1 για το… 2012, τουλάχιστον στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μας θεωρούμε απίθανο να ξεπερασθεί φέτος.

Επίσης δεν είναι στις προθέσεις μας να σας μυήσουμε σε θεωρίες συνομωσίας. Ούτε να απαντήσουμε σε- εύλογα- ερωτήματα όπως: είναι το 'ΟΚ Computer' της ελληνικής ποπ (sic) παράδοσης ή με πόσες δισκογραφίες ολόκληρες «μεγάλων ξένων» μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά (και να μην μπατάρουν οι δισκογραφίες) ή πόσα σινγκλάκια του και για πόσον καιρό θα γεμίζανε τις λίστες παγκοσμίως αν ο δίσκος ήταν αγγλοσαξωνικός ή πόσες «κορυφώσεις/αδειογεμίσματα/ κρεσεντοαξελεράτο» μπορεί να αντέξει ένας ακροατής σε ένα μόνον τραγούδι ή ποιος ειδικός μπορεί να εντάξει αυτή τη μουσική σε κάποιο είδος, κι αν όχι μήπως είναι μια κατηγορία μόνος του ή τι θα έκανε ο …Bowie αν άκουγε αυτόν τον δίσκο:

α) θα παρατούσε την λίμνη του στην Ελβετία και θα ξανάμπαινε στο studio,
β) θα φώναζε τον Βοζίκη σπίτι του να παίζουνε ασταμάτητα μαζί μέχρι να… χρεοκοπήσει η
Ελλάδα,
γ) θα περιόδευε μαζί με τους 2l8 ως Ziggy στον… Άρη κ.ο.κ.

Απλώς θέλαμε να πούμε ότι είναι ένας δίσκος που υπερβαίνει την μουσική. Ο πρώτος δίσκος που τυχαίνει να έχουμε ακούσει που κοιτάει κατάματα την ζωή.

Αυτά. Πάμε τώρα να στηθούμε στην ουρά για τους Peppers. Λίγο πιο δίπλα εκεί στην Πανεπιστημίου, κάποτε κι ο Άσιμος πουλούσε τις κασέτες του.

Νίκος Rorschach


2 comments:

Απερίγραπτο said...

EN PLO ,METRO DECAY and 2L8.

Απερίγραπτο said...

this "3podo":Απλώς θέλαμε να πούμε ότι είναι ένας δίσκος που υπερβαίνει την μουσική. Ο πρώτος δίσκος που τυχαίνει να έχουμε ακούσει που κοιτάει κατάματα την ζωή.