Saturday, April 17, 2010

Kissaway Trail - 'Sleep Mountain'
(2010, Bella Union)

Μέχρι την Δανία έφτασε ο Simon Raymonde (μέλος των Cocteau Twins) και ιδρυτής της Bella Union ('έδρα' των Midlake, Fleet Foxes και Beach House) για να ανακαλύψει το 2007 τους Kissaway Trail και να κυκλοφορήσουν στη εταιρία του το εντυπωσιακό ομώνυμο ντεμπούτο τους. Όμορφη, μελωδική και ελαφρά επική pop με τα '61', 'La La Song' και 'Smother+Evil=Hurt' να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Τρία χρόνια αργότερα, επανέρχονται με το 65λεπτο 'Sleep Mountain', με tracks κατά βάση άνω του 5λέπτου, σε πείσμα της Internetικής εποχής μας των σύντομων hits και της (συντομότερης) σε διάρκεια επιτυχίας. Δημιουργούν έναν εμφανώς πιο αντιεμπορικό δίσκο από τον προηγούμενο, χωρίς τα εμφανή hits που πλησιάζουν τον επικό ήχο των Arcade Fire, πάντα συνοδευόμενο με έξυπνους και πικρούς στίχους με έντονες τις επιρροές του lo-fi προπάτορα Grandaddy.

Όλη αυτή η αλλαγή στον ήχο τους δεν μας έκατσε καλά, αλλά δεν μπορούμε να μην συγκρατήσουμε το πρώτο single 'SDP', το πανέξυπνο 'Beat Your Heartbeat' και τo 'Friendly Fire'

Νίκος Ζωητός

No comments: