Sunday, October 18, 2009

Wavves - Wavvves [2009, Fat Possum]

Πίσω από το ανορθόγραφο όνομα Wavves κρύβεται ο 22χρονος slacker Nathan Williams από το San Diego που κυκλοφόρησε στη Fat Possum το δεύτερο LP του με τίτλο 'Wavvves' προσθέτοντας ακόμα ένα 'v' στον τίτλο του σε σχέση με το πρώτο του δίσκο (με τον οποίο μοιράζονται αρκετά κοινά κομμάτια).
Ήχος ακατέργαστος (σαν να έχει ηχογραφηθεί στο υπνοδωμάτιό του χωρίς παραγωγό) με στοιχειώδεις μελωδίες και στίχους, επηρεασμένος από το surf rock των 60'ς και φιλτραρισμένος μέσα από το fuzz των Jesus and Mary Chain και το hardcore punk των 80's. Αποτέλεσμα: δυστυχώς, αδιάφορο!
Ο Wavves είναι ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα του φετινού hype (8.1/10 η βαθμολογία του Pitchfork, 8/10 η αντίστοιχη των Uncut και Spin) και άλλο ένα όνομα που προσπαθεί να παράγει τον θορυβώδη ήχο των 90's ανεπιτυχώς. Κυρίως, γιατί ο θόρυβος του Wavves χρησιμοποιείται για να καλύψει την συνθετική του μετριότητα και την ανεπάρκεια του να παράγει γερές μελωδίες. Το αντίθετο -δηλαδή- από αυτά που μας δίδαξαν οι Jesus and Mary Chain και My Bloody Valentine, όταν ο θόρυβος έκρυβε (και αναδείκνυε) υπέροχες μελωδίες που μπορούσαν να παιχτούν άνετα και ακουστικά.
Don't believe the hype! (που έλεγαν και οι Public Enemy...)

Νίκος Ζωητός




2 comments:

sid4 said...

Πραγματικά και στο γρήγορο μου πήρε τα αυτιά. Τελείως βαρετό και ανέμπνευστο. Αν ολοκληρώσατε την ακρόαση του σας οφείλω συγχαρητήρια.
Goodmorning!!

pluto music mag said...

Ακόμα χειρότερα: τα μπέρδεψα και άκουσα κατά λάθος και το πρώτο του...
Ελπίζω να μην το δω στα top-5 της χρονιάς!