Friday, October 9, 2009

Big Pink - 'A Brief History Of Love' [2009, 4AD]

Μπάντα (ντουέτο) από το Λονδίνο (και όχι περιέργως από το Manchester ή έστω το Liverpool) η οποία ηχογραφεί με τη μία στη θρυλική 4AD, ψυχεδελίζει τόσο που μας θυμίζει έντονα το πρώτο ομώνυμο EP των Verve, με φωνητικά που δηλώνουν πώς θα έπρεπε να ακούγεται και σήμερα ο Ian McCulloch και με ένα - μην μου πείτε - καθώς πρέπει εξώφυλλο, σίγουρα δεν θα πέρναγε απαρατήρητο (για να βάλω μια τελεία).
Εν μέρει είχαμε προετοιμαστεί πιο πριν μες την χρονιά για αυτόν τον ήχο, με το εντυπωσιακό 'Primary Colors' των Horrors - ακούστε το κορυφαίο 'Crystal Visions' και θα καταλάβετε το γιατί...
Το 'Velvet' και ακολούθως το 'Dominos', τα δύο singles τους, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και τους εξασφάλισαν τον τίτλο του best new act της χρονιάς κατά το NME, όπως είχε γίνει και πέρυσι με τους Glasvegas οι οποίοι και τους το παρέδωσαν στα Shockwave Awards.
Έντεκα κομμάτια με κεντρικό θέμα την αγάπη και τις διαφορετικές όψεις της, όπως δηλώνουν και οι ίδιοι, αφορά ο δίσκος τους. Και επειδή και εμείς αγαπάμε πολύ τον ήχο του Madchester, δεν θα μπορούσαμε παρά να τους ακολουθήσουμε!
theo_k
[MySpace]

No comments: