Saturday, October 2, 2010

Frightened Rabbit -'The Winter Of Mixed Drinks' (2010, Fat Cat)


Οι προειδοποιητικές βολές είχαν έρθει από το 2008 και το εξαιρετικό 'Midnight Organ Fight'.

Το σχήμα που ξεκίνησε ο Scott Hutchinson μόνος του και προσέθετε σιγα-σιγά μέλη (στρατολογώντας τα ακόμα και σε bar) είχε εντυπωσιάσει τους λίγους τυχερούς που έπεσαν πάνω στο δίσκο τους: ολοκληρωμένες συνθέσεις που πατούσαν πάνω στη Σκωτσέζικη folk-rock χωρίς να λείπουν και τα ξεσπάσματα των Idlewild και των πρώϊμων Snow Patrol. ¨Ολα αυτά με τον παραγωγό Peter Katis στο πηδάλιο, γνωστός για τις παραγωγές του σε εξαιρετικά LP (Interpol - 'Turn On The Bright Lights' / 'Antics', National - 'Boxer' / 'Alligator').

Στο ίδιο μοτίβο και επίπεδο κινείται και το φετινό 'The Winter Of Mixed Drinks'. Αρκούντως σκοτεινό και καταθλιπτικό, αν και -όπως δηλώνουν οι ίδιοι- πάντα προσπαθουν να δώσουν μία θετική χροιά στα τραγούδια τους ακόμα και αν οι στίχοι είναι 'μαύροι'. Άλλωστε, 'frightened rabbit' είναι το παρατσούκλι που έδωσε η μητέρα του στον Scott, λόγω της ΄κοινωνικής καθυστέρησης' που εμφάνιζε σε μικρή ηλικία και της γενικότερης δυσκολίας να εξωτερικεύσει τα αισθήματά του.
Δυνατός και ολοκληρωμένος δίσκος (εντυπωσιάζουν τα 'Things', 'Swim Until You Can't See The Land' και 'Nothing Like You'), με απόλυτα indie attitude από μία μπάντα που ήρθε για να μείνει...

Νίκος Ζωητός

No comments: