Saturday, March 6, 2010

Black Rebel Motorcycle Club - Beat The Devil's Tattoo [2010, Abstract Dragon]

Ο πρώτος δίσκος τους στη δικιά τους ετικέτα, έκτος συνολικά και μάλλον ο καλυτερός τους.
Οι B.R.M.C. μας έδειξαν και με το παραπάνω τις ικανότητές τους στο γνήσιο και ακατέργαστο rock ' n' roll στις δύο πρώτες τους δουλειές.
Το τρίο από το L.A. με τον εντελώς 80's βρετανικό ήχο όμοιο των J.A.M.C. άλλα και με στοιχεία τόσο από Spacemen 3 όσο και από πρώϊμους Verve, στην πορεία ξεστράτησε και βρέθηκε να περπατάει σε πιο folk και blues μονοπάτια ('Hawl', 'Baby 81'). Αν και δεν τους απέδωσε αυτή η στροφή τους κέρδη, εμπορικά τουλάχιστον, αντίστοιχα με των πρώτων τους κυκλοφοριών, εντούτοις τους έκανε πιο ώριμους και τους πρόσθεσε 'ας το πούμε' χαρακτήρα έτσι όπως φαίνεται στο 'Beat The Devil's Tattoo'.
Πρόκειται για ένα χαρμάνι από 13 τραγούδια, γερή παραγωγή με κλίση κυρίως προς αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά, να τυραννάνε τις κιθάρες και ναι επιτέλους - μας είχαν λείψει από αυτούς - και με hit singles. Το 'Bad Blood' ξεχωρίζει από μόνο του - κάτι τέτοιο περιμένουμε και από τους Strokes - όπως και το παλαιότερό τους 'Evol' αλλά και το δεκάλεπτο 'Half State' που ψυχεδελίζει όσο χρειάζεται για να το είχε συμπεριλάβει ο Jason Pierce στο 'Ladies & Gentlemen...'
Σίγουρα ο πιο ολοκληρωμένος δίσκος τους.
theo_k

No comments: