Thursday, December 10, 2009

Best Of 2009 & 00's Bloggers Poll (# 11)

Best Of 2009 (#11)
Asobi Seksu - 'Hush' (Polyvinyl)
Οι shoegazers από τη Νέα Υόρκη μεταμφιέζονται σε dream-pop heroes. Εδώ που τα λέμε, πάντα είχαν την εμμονή με τα φωνητικά της Elizabeth Fraser, ακόμα και όταν ρύθμιζαν τους ενισχυτές στο max. Το 'Hush' (που από τον τίτλο του κιόλας μας παρακαλάει να κουλάρουμε) είναι ένα επιτυχημένο πείραμα που τους ανοίγει νέους δρόμους και μας κάνει να αναμένουμε το επόμενο βήμα.

Best Of 00's (#11)
Bloc Party - Silent Alarm (2005, Vice)
Από το εναρκτήριο 'Like Eating Glass' καταλαβαίνεις ότι έχεις απεναντί σου έναν μεγάλο δίσκο που ενώ ενσωματώνει πολλά στοιχεία από το indie παρελθόν (και κυρίως απο το post-punk) δεν μοιάζει με τίποτα. Ο ήχος του έχει βρει ήδη πολλούς μιμητές (ρωτήστε τους Foals, Friendly Fires και τις μισές εγχώριες μπάντες), τίποτα όμως δεν συναγωνίζεται το πρωτότυπο: θυμηθείτε (αν τα έχετε ξεχάσει) τους δυναμίτες 'Like Eating Glass', 'Helicopter' και 'Banquet', αφεθείτε στη γοητεία των 'Blue Light', 'This Modern Love' και τοποθετήστε το 'So Here We Are' εκεί που πρέπει: στα top tracks της παρούσας δεκαετίας.





Για όσους θέλουν να βλέπουν τα albums που ψηφίζονται κάθε μέρα, ο εκλεκτός κύριος lkrory21 εργαζόμενος νυχθημερόν, τα συγκεντρώνει εδώ.

No comments: