Tuesday, December 15, 2009

Best Of 2009 & 00's Bloggers Poll (# 6)

Best Of 2009 (#06)
Brakes - 'Touchdown' (Fat Cat)
Μία επιτομή του 90's indie rock σε όλες τις εκφάνσεις του. Σχεδόν ότι αγαπήσαμε στα '90's βρίσκεται εδώ : η καταιγίδα των Pixies (στον εναμισόλεπτο δυναμίτη 'Red Rag' και στο ελάχιστο μεγαλύτερο 'Hey Hey'), οι μελωδίες των Dinosaur Jr. ('Do You Feel The Same'), το low-tempo των Yo La Tengo ('Worry About It Later'), η αφοπλιστική απλότητα των Jesus and Mary Chain (στο κορυφαίο του δίσκου 'Oh! Forever') χωρίς να λείπουν κι οι pure rock'n'roll και country αναφορές ('Ancient Mysteries' και 'Eternal Return').

Best Of 00's (#06)
Mum - 'Finally We Are Noone' (2002, Fat Cat)
Δεν πειράζει, Μάρκο (gone4sure), που μας αφαιρέσες το δικαίωμα να εμφανίσουμε στη λίστα των 00'ς τους Sigur Ros και το αξεπέραστο 'Agaetis Byrjun' (και σε ψηλότερη, αν όχι ψηλότατη θέση από αυτή), παρά τη σχετική τους καταχώρηση στο 2000 από το Discogs. Η Ισλανδία εκπροσωπείται επάξια στη λίστα μας, με τους Mum, που εν έτει 2002 κυκλοφορούνε ένα απίστευτο LP γεμάτο με παιχνιδιάρικους ηλεκτρονικούς ήχους και κρυστάλλινα φωνητικά, που καταφέρνει το απίστευτο: να μας γυρίσει πίσω σε αυτά τα παιδικά χρόνια και να μας κάνει να αιωρηθούμε νοητά πάνω στους πάγους. Χωρίς να κρυώνουμε πλέον...


Για όσους θέλουν να βλέπουν τα albums που ψηφίζονται κάθε μέρα, ο εκλεκτός κύριος lkrory21 εργαζόμενος νυχθημερόν, τα συγκεντρώνει εδώ.

No comments: