Tuesday, November 30, 2010

2010 Bloggers Poll
91 κατασκευαστές blogs συστήνουν...

Καλή επιτυχία (και) στο φετινό εγχείρημα, καλό κουράγιο στην εφορευτική επιτροπή και σε όλους τους excelάκηδες που θα βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή.

Πριν ξεκινήσουμε, να υπενθυμίσουμε ότι:
  1. σκοπός του Bloggers Poll είναι να εκφράσει συνολικά τη blog-όσφαιρα, δηλαδή το προσωπικό γούστο καθενός σε συνολική βάση.
  1. κανένας από εμάς (που δεν ασχολείται επαγγελματικά με αυτό) δεν έχει τη δυνατότητα να ακούσει πάνω από 150 (επιλεγμένα) LP, όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο πρέπει να αναρωτηθεί αν αυτά που άκουσε, όντως τα άκουσε και τα εκτίμησε επαρκώς...
  1. Ευτυχώς ή δυστυχώς υπάρχει ένα Pitchfork, ένα NME, ένα Uncut που εκφράζει την προσωπική (και εμπορική, δυστυχώς) άποψή του. Δεν υπάρχει λόγος να γίνουμε φερέφωνα κανενός, ούτως ή άλλως θα συνεχίσουμε όλοι να μπαίνουμε στα site αυτά και όχι στο Pluto Music Mag... Αντίθετα, blogs με άποψη (όχι απαραίτητα συγγενική με τη δική μας) θα κερδίσουν την προσοχή μας.
Σε ότι αφορά το παρόν blog, θα ακολουθήσουμε τη γραμμή των (ιδιαίτερα) συντόμων σχολίων σε κάθε LP που θα ψηφίζουμε, με μία επιλογή τριών tracks, υπό τον Magnetic-Fields-inspired τίτλο 'Three-Way'.

Τέλος, ως listomaniacs, θα ξεκινήσουμε με ένα 'bubbling under' των LP's που -παρά τρίχα- δεν θα λάβουν ψήφο στην άτυπη Blogovision, αλλά θα ήταν αμαρτία να μην τα αναφέρουμε:

21. LCd Soundsystem - This Is Happening (DFA)
22. Zola Jesus - Stridulum II (Sacred Bones records)
23. Dum Dum Girls - 'I Will Be' (Sub Pop)
24. Edwyn Collins - 'Losing Sleep' (Heavenly Records)
25. Belle And Sebastian - Write About Love (Rough Trade)



1 comment:

draggie said...

Olws tyxaiws oriste ena blog pou kerdizei tin prosoxi sas, summetexei stin psifoforia kai epilegei ta best new music tou pitchfork i ayta pou eixan panw apo 8.
http://wearethemusicmakerrs.blogspot.com/2010/11/best-albums-of-2010-50-20.html