Tuesday, May 19, 2009

Delphic - 'Counterpoint'

Από το Manchester, debut single, θα μπορούσε να ήταν και Orbital (μία εναλλακτική εκδοχή του 'Belfast'...) Αν μη τι άλλο πολύ καλοκαιρινό και ανεβαστικό. Καλούς χορούς!
[MySpace]


Saturday, May 9, 2009

Camera Obscura - 'My Maudlin Career'



Σταθερή αξία αποδεικνύονται οι Σκωτσέζοι Camera Obscura στην τέταρτη δισκογραφική τους δουλειά που μόλις κυκλοφόρησε. Το "My Maudlin Career", ηχογραφημένο στην 4AD, ακολουθεί τα μονοπάτια του προηγούμενού τους LP "Let's Get Out Of This Country", τόσο σε ήχο όσο και σε ποιότητα. Γλυκιά pop, με κλεφτές ματιές στα 60's και στην Motown βασισμένη στη φωνή της Tracyanne Campbell, τραγουδίστριας του group. Η εξαμελής μπάντα (χωρίς να βγάζει τον αριστουργηματικό δίσκο) δικαιώνει (μετά θάνατο) τον John Peel που το 2001 τους είχε ανακηρύξει σαν την "πιο υποσχόμενη νέα μπάντα" με κομμάτια όπως το πρώτο single "French Navy" αλλά και τα "The Sweetest Thing", "Swans" και "Honey In The Sun".

Monday, May 4, 2009

The Big Pink - 'Velvet'

Ντουέτο από Λονδίνο που ανοίγει αυτή την περίοδο τις συναυλίες των TV On The Radio, γράφει στη 4AD και μας θυμίζει πολύ τη Manchester σκηνή των 90's. Take a look...