Wednesday, September 30, 2009

Trip Me Up! playlist,
Tuesday 29-09-2009 @ Trip Radio


Αυτό ήταν το playlist στην εκπομπή μας Trip Me Up! την Τρίτη 29-09-20009, 18:00-20:00 στο Trip Radio:
Stay Tuned !

Failure A Sunny Day In Glasgow
Shy A Sunny Day In Glasgow
Crying Lightning Arctic Monkeys
Don't Take Me To Space (Man) Brakes
Cause = Time Broken Social Scene
Champagne Socialists Champagne Socialists
Trapped Closer
Counterpoint Delphic
Stutter Elastica
Ssik feat. sportex (Prince cover) Felizol
If You Need Someone Field Mice
Big Me Foo Fighters
Ex Lover Friendly Fires
Bachelor Kisses Go-Betweens
61 Kissaway Trail
She's Sick Linoleum
Single Girl Lush
Sick Muse Metric
Twilight Galaxy Metric
B.M.F Monsieur Minimal
Sleepers Norse Horse
Meaningless Words Occasional Flickers
Future Primative Papercuts
Mothers Tears Sad Day For Puppets
She Bangs The Drums Stone Roses
103 The Pains Of Being Pure At Heart
Pot Kettle Black Tilly And The Wall
Teenage Lust!** Times New Viking
A Sort Of Homecoming U2
Nothing To Hide Yo La Tengo

Monday, September 28, 2009

A Sunny Day In Glasgow - 'Ashes Grammar'

Αυτό δεν μου έχει ξανατύχει: να πηγαίνεις να ρίξεις μία ματιά στο επίσημο site της μπάντας που πρόκειται να παρουσιάσεις και να βλέπεις ότι στην πρώτη τους σελίδα έχουν βάλει αγγελία για soprano! Από την άλλη, μην μου πείτε ότι δεν σας κινεί την περιέργεια...


Οι A Sunny Day In Glasgow δεν είναι Σκωτσέζοι, αλλά μας έρχονται από τη Φιλαδέλφεια και αποτελούν ένα από τα καλύτερα δείγματα σύγχρονης dream pop: αιθέρια φωνητικά (όπως τα όρισε η φωνή της Elizabeth Fraser των Cocteau Twins στις αρχές των eighties) και μελωδίες θαμμένες πίσω από keyboard και drum machine σύννεφα ήχου. Ένα LP διάρκειας μίας ώρας με 22 tracks, πολλά από τα οποία είναι απλά ιντερλούδια (από λίγα δευτερόλεπτα έως ενάμιση λεπτό) που συνδέουν (ή μήπως αποσυνδέουν;) τα υπόλοιπα tracks. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό με δύο απαραίτητες προϋποθέσεις: ακούστε το αρκετές φορές σαν μία ενιαία ενότητα και σε πολύ καλό ηχοσύστημα.
Θα ανακαλύψτε ένα σπάνιο group.
Σαν τον ήλιο στη Γλασκόβη...

Νίκος Ζωητός

Metric - 'Fantasies'

Δέκα χρόνια στο κουρμπέτι και έχουμε και λέμε: 4 Albums, 3 EPs, 13 Singles, 1 Live DVD και 2 solo δουλειές από την εκπληκτική παύλα εκρηκτική Emily Haines και την παρέα της...Προσθέστε ότι είναι και μία νυν Broken Social Scenester όπως και ο κιθαρίστας James Shaw, χωρίς να λείπουν και οι συνεργασίες της με τους Stars (co-founder), KC Accidental της φοβερής και τρομερής Καναδικής Arts & Crafts Records. Όπως και να το κάνουμε η Emily - κόρη του ποιητή Paul Haines - αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης Καναδικής indie σκηνής. Το βιογραφικό είναι ατελείωτο οπότε για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε εδώ.
Το 'Fantasies' αποτελεί μάλλον την κορυφαία στιγμή των Metric και το εισιτήριό τους για ευρεία αποδοχή και εκτός Αμερικής. To 'Help I'm Alive' και 'Gimme Sympathy', τα δύο πρώτα singles που κυκλοφόρησαν στις αρχές του χρόνου μας έδωσαν το στίγμα του τι να περιμένουμε. Καλοστημένη κιθαριστική ποπ, χορευτική διάθεση που πλαισιώνουν αρμονικά τις ερμηνευτικές ικανότητες της Emily. Το 'Front Row' μας θυμίζει τους αγαπημένους Lush και το 'Stadium Love' είναι στην ουσία αυτό που θέλουν να καταφέρουν οι Metric ύστερα από τα αμέτρητα gigs που έχουν δώσει (ακόμα αναρωτιέμαι γιατί είμασταν με το ζόρι 150 άτομα στο Gagarin πριν από τρία χρόνια...). Και όπως λένε και στο 'Sick Muse' το οποίο προκρίνεται απευθείας στο Top 5 της χρονιάς, "Everybody just wanna fall in love, everybody just wanna play the lead", φαίνεται ότι το καταφέρνουν και με το παραπάνω...
theo_k

Tuesday, September 22, 2009

Pluto Music Mag live at Trip Radio!


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Pluto Music Mag συνεχίζει την εκπομπή ' Trip Me Up! ' (καταλαβαίνετε από που εμπνευστήκαμε τον τίτλο, αν όχι δείτε εδώ...) στην φιλόξενη έδρα του Trip Radio (www.tripradio.gr).

Κάθε Τρίτη
από τις 18.00-20.00, νέες κυκλοφορίες, 90's anthems, live reviews και διασκευές μπαίνουν στο mixer και εκπέμπονται στον κυβερνοχώρο προς πάσα κατεύθυνση.

Πάρτε μία ιδέα από το tracklist της πρώτης μας φετινής εκπομπής στις 15/9/2009:

Use Somebody (Kings of Leon Cover) - Bat For Lashes
Hit The Heartbrakes - Black Kids
Summer - Buffalo Tom
I Wanna Kill - Crocodiles
Vox Celeste 5 - Deerhunter
This Time (Live) - Th' Faith Healers
Beyond - Info
Cradle - The Joy Formidable
Unwind - Julian Plenti
Splitting The Atom - Massive Attack
Time To Pretend - Mgmt
Supermassive - Black Hole Muse
Good Lies - Notwist
Halo Ηalo - Palov & Mishkin
1901 - Phoenix
Eet - Regina Spektor
Demon Days - Robert Forster
I'm Lost Without You Here - Rocketship
Nearly Lost You - Screaming Trees
Can't Seem To Make You Mine - Seeds
A Thread Cut With A Carving Knife - Stars
Prom Zombie - Stellastarr*
Tokyo Sky - Stellastarr*
Let's Go - Summer Cats
Higher Than The Stars - The Pains Of Being Pure At Heart
The Airport Line - The Week That Was
The Blue Route - Walkmen
Ponan ta xeilh moy (Geia!) - Xaxakes
Avalon Or Someone Very Similar - Yo La Tengo
Nothing To Hide - Yo La Tengo

Yo La Tengo - 'Popular Songs'


Ένα τέταρτο του αιώνα καριέρα κλείνουν φέτος οι Yo La Tengo και μόλις κυκλοφόρησαν το δωδέκατο (μετράμε καλά;) LP τους με τίτλο 'Popular Songs'. Popular Songs; Το γνωστό αυτοσαρκαστικό τους χιούμορ...Εκτός εάν θεωρείται εμπορικός ένας δίσκος που τελειώνει με τρία (υπερ)δεκάλεπτα τζαμαρίσματα, τα οποία αθροιζόμενα διαρκούν όσο καιτα πρώτα εννιά tracks του album!
Mε την Georgia να κλέβει την παράσταση στα φωνητικά ('Avalon Or Someone Very Similar', 'By Two's'), το trio από το Hoboken κινείται σε χαμηλούς (κυρίως) τόνους και ποιοτικά μας προσφέρει άλλη μία εντυπωσιακή δουλειά, ελάχιστα κατώτερη από το πολυσυλλεκτικό ' I Am Not Afraid of You and I Will Beat Your Ass' του 2006. Φλερτάρουν ακόμα μια φορά με το funk ('Periodically Τriple Or Double'), ψυχεδελίζουν έντονα στο πρώτο single 'Here To Fall', διδάσκουν απλή pop στο 'All Your Secrets' και συνθέτουν σε dt το απόλυτο φθινοπωρινό hit ('Nothing To Hide').
Long Live Yo La Tengo!

Νίκος Ζωητός


Monday, September 14, 2009

Stellastarr* - 'Civilized'

Τρίτος κατά σειρά δίσκος για τους Νεοϋορκέζους indie rockers που ποτέ δεν έκρυψαν την αγάπη τους για το new wave και το post punk.
Η μοναδική φωνητική ικανότητα του τραγουδιστή Shawn Christensen κυριαρχεί και εδώ - είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι το ιδιο άτομο ερμηνεύει όλα τα tracks του δίσκου - παρόλο που αυτό του στοίχισε κάποια προβλήματα υγείας στο λαιμό του.
Το 'Civilized' είναι σίγουρα συνολικά πιο γρήγορο και πιο "επιθετικό" από τα προηγούμενά τους lps 'Harmonies For The Haunted' (2005) και 'Stellastarr*' (2003), αλλά με εξίσου πιασάρικα ριφάκια και μελωδίες. Το ξεκίνημα γίνεται με το "spacy and catchy" 'Robot' ένα από τα τρία καλύτερα tracks του δίσκου κατά τη γνώμη μας, με μια μπασογραμμή που ξεπήδησε από το 'The Forest' των Cure. Στις κορυφαίες στιγμές του ανήκει και το Tokyo Sky’ αλλά και το 'Prom Zombie' που σχεδόν φτάνει στα χορευτικά επίπεδα του 'My Coco'. Σίγουρα ένας δίσκος καθόλου αδιάφορος όπως και οι προηγούμενοί τους εξάλλου, που όσο τον ακούς τόσο σε κερδίζει...
theo_k
[myspace]

Saturday, September 12, 2009

MGMT live in Athens: Kids...



Με διάχυτο τον κίνδυνο να γίνουμε παπιά από τη βροχή, πήραμε το δρόμο προς την Τεχνόπολη μαζί με πολλούς φρεσκογυρισμένους Αθηναίους. Η άφιξη των MGMT σήμανε (με συναγερμό) το ξεκίνημα της συναυλιακής σεζόν μετά από τον έναν πληθωρικότατο (συναυλιακά) Ιούνιο και μάλιστα, με ένα τώρα-που-συμβαίνει όνομα: oι MGMT, υπεύθυνοι για τους δύο pop ύμνους του 2008 ('Time To Pretend' και 'Kids') και για το LP 'Oracular Spectacular', καλύτερος δίσκος του 2008 κατά το NME (στα όρια του μέτριου κατά τη γνώμη μου). Το ντουέτο από το Brooklyn (που γίνεται ...πεντάδα επί σκηνής) ξεκίνησε την -χλιαρή του- εμφάνιση με το 'The Youth' και ερμήνευσε σχεδόν όλο το 'Oracular Spectacular', πλην των 'Future Reflections' και του αγαπημένου 'Pieces Of What'. Αρκετά στάσιμοι επί σκηνής δεν κατάφεραν να μεταδώσουν την ενεργητικότητα που περιμέναμε από μία νέα (και ηλικιακά) μπάντα. Στα θετικά στοιχεία, πάντως τα δύο (?) νέα κομμάτια από το επερχόμενο μέσα στο 2010 'Congratulations' και η ξεσηκωτική εκτέλεση του 'Kids' με τον κιθαρίστα να σολάρει αλά Eddie Van Halen λίγο πριν το φινάλε...
Μία μέτρια εμφάνιση που δεν ξέρω αν θα πρέπει να μας ανησυχήσει για το μέλλον της μπάντας. Ή μήπως όχι; Έτσι και αλλιώς ακόμα kids είναι...

Νίκος Ζωητός






Δείτε περισσότερα video εδώ